- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 2.00
Vyzkoušejte rychlé bezmasé rizoto, které se hodí na oběd i večeři (v případě večeře můžete trochu ubrat na porci rýže). Rizoto se hodí také s sebou do krabičky do práce nebo do školy.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže dlouhozrnná natural (v suchém stavu) | 110 |
Tofu uzené průměr | 200 |
Hrášek | 100 |
Cuketa | 240 |
Olej řepkový | 6 |
Sójová omáčka | 10 |
Sezamová semínka | 10 |
Energetická hodnota celkem: 4052 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 2026 kJ
Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Rýži uvaříme dle návodu na obale. Cuketu nakrájíme a orestujeme na troše řepkového oleje, po chvíli přidáme i hrášek (čerstvý nebo mražený) a uvařenou rýži a chvíli restujeme, na závěr dochutíme sójovou omáčkou. Tofu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi z obou stran, přidáme k rýži, posypeme sezamovými semínky a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.